Terug

Volg Vandaag Inside

Cillessen beschuldigt Kramer van 'bewust doorlopen' op zijn hoofd: 'Dit is niet de eerste keer'

Cillessen beschuldigt Kramer van 'bewust doorlopen' op zijn hoofd: 'Dit is niet de eerste keer'

Unspecified

19 mrt 2023, 12:42

Doelman Jasper Cillessen van NEC heeft een sneetje in zijn gezicht overgehouden aan het gewonnen duel met RKC Waalwijk. Dat gebeurde toen hij werd geraakt door spits Michiel Kramer van RKC. Bewust, volgens Cillessen.

"Dit is niet de eerste keer", zei de international van Oranje bij ESPN na het met 3-1 gewonnen duel in Waalwijk. "Volgens mij is dit al de derde of vierde keer in mijn carrière dat hij bewust op mij doorloopt. Waarom hij dat doet? Dat moet je aan hem vragen."

Kramer wilde er even later voor de ESPN-camera weinig over kwijt. "Als hij over mij wil praten, dan moet hij dat lekker doen", zei de aanvoerder van RKC. "Ik ga niet bewust iemand op zijn hoofd schoppen of slaan. Volgens mij liep ik daar gewoon en gebeurde er verder niets", zo doelde Kramer op het moment dat hij Cillessen zou hebben geraakt. "Het moet ook niet gaan over mij of over Jasper Cillessen. Volgens mij hebben wij zojuist een wedstrijd verloren en daar balen we van."

Cillessen mag zich maandag weer bij het Nederlands elftal melden. Bondscoach Ronald Koeman heeft de doelman opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar, nadat Louis van Gaal de NEC'er had gepasseerd voor het WK in Qatar. "Ik las in de mail die ik vrijdag kreeg dat ik was opgeroepen. Ik keek toevallig op m'n telefoon. Ik ging ervan uit dat de mail om 13.00 uur zou komen, maar het was al om 12.00 uur. Lekker dat ik er weer bij zit", aldus Cillessen, die in januari een gesprek voerde met keeperstrainer Patrick Lodewijks van Oranje. "Hij zei toen: je selecteert jezelf, je moet het niveau halen wat je kan halen. En volgens mij heb ik tot nu toe een redelijke tweede seizoenshelft gedraaid."

Deel dit artikel

Link gekopieerd