Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts: 'Steijn en Maduro naar Ajax al rond, contract voor twee seizoenen plus optie'

Chris Woerts: 'Steijn en Maduro naar Ajax al rond, contract voor twee seizoenen plus optie'

Unspecified

12 juni 2023, 09:16

Volgens Chris Woerts is de overstap van Sparta Rotterdam-trainer Maurice Steijn naar Ajax al rond. Chris meldt dat Steijn voor twee seizoenen tekent bij de Amsterdammers plus nog een optie en Hedwiges Maduro meeneemt als assistent-trainer.

"Op de valreep: contract Ajax en Maurice Steijn is al rond! Vaste afkoopsom in contract! Sparta Rotterdam overvallen dit weekeinde! Ook Hedwiges Maduro naar Ajax! Assistent Maurice Steijn! Fixed!", schrijft Chris op Twitter.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Steijn staat mogelijk voor de grootste uitdaging in zijn trainersloopbaan. De oefenmeester spreekt maandag met de leiding van Sparta Rotterdam over zijn toekomst.

Aanvankelijk leek het of hij zijn huidige verbintenis, die nog een jaar doorloopt, ging verlengen. Maar volgens De Telegraaf gaat hij toestemming vragen voor een gesprek met directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax over de vacature van hoofdtrainer bij de club uit Amsterdam.

"Morgen heb ik een onderhoud met de technisch directeur", zei Steijn zondag na de nederlaag van Sparta tegen FC Twente (1-0) in de play-offs om Europees voetbal. "Dan komen we naar buiten. Daar zeg ik nu niets over en dat zullen we zien. Om 10.00 uur heb ik afgesproken met Gerard Nijkamp."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Ajax is op zoek naar een opvolger voor interim-trainer John Heitinga, die niet het vertrouwen heeft gekregen om hoofdcoach te blijven. Directeur voetbalzaken Mislintat was zeer gecharmeerd van trainer Kjetil Knutsen van FK Bodo Glimt. Maar gesprekken met de zaakwaarnemer van de Noor hebben vooralsnog niet opgeleverd. Peter Bosz leek ook in de profielschets voor de nieuwe trainer van Ajax te passen. Maar hij zet maandag zijn handtekening onder een contract bij PSV. Bij Ajax wil vooralsnog niemand de interesse voor Steijn ontkennen of bevestigen. De oefenmeester uit Den Haag treedt maandag na een gesprek met zijn technisch directeur Nijkamp waarschijnlijk zelf naar buiten.

Steijn startte zijn trainersloopbaan bij ADO Den Haag. De oud-voetballer van ADO en NAC werkte later als trainer bij VVV-Venlo, NAC Breda en Al-Wahda uit de Verenigde Emiraten. Hij loodste Sparta Rotterdam afgelopen seizoen met bescheiden middelen naar de zesde plaats in de Eredivisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd