Terug

Volg Vandaag Inside

Chris Woerts draagt 500 euro bij aan crowdfundingsactie Vitesse

Unspecified

3 mei 2024, 13:29

Chris Woerts heeft 500 euro bijgedragen aan de crowdfundingsactie die Vitesse is gestart om de club van de ondergang te redden. Dat laat de sportmarketeer en Vandaag Inside-bargast weten op X.

Chris schrijft: "De beleidsbepalers mogen er dan een puinhoop van gemaakt hebben bij Vitesse, de club hoort behouden te blijven en trouwe supporters mogen hiervan niet de dupe worden. Mooie doneeractie en ik draag graag mijn steentje bij! Succes!" Bij zijn post zit een screenshot waarop te zien is dat Chris een bedrag van 500 euro heeft gedoneerd.

830.000 euro

De crowdfundingsactie om Vitesse van de ondergang te redden had donderdagavond al 830.000 euro opgeleverd. Oud-spelers en -stafleden als Guram Kashia, Wilfried Bony, Roy Makaay, Ronald Koeman, Leo Beenhakker en Henk ten Cate leverden ook een bijdrage. De beoogde trainer en oud-speler John van den Brom gaf het startschot voor de crowdfundingsactie.

Binnen twee weken moet de Arnhemse club de licentiecommissie van de KNVB ervan hebben overtuigd dat het gezond genoeg is om in ieder geval volgend seizoen uit te kunnen spelen. Anders dreigt een faillissement.

Het reeds gedegradeerde Vitesse kampt met een totale schuld van ongeveer 19 miljoen euro en zit na de afgekeurde overname door de Amerikaan Coley Parry zonder geldschieter. Parry liet op X weten eveneens een donatie te hebben gedaan.

De aandelen van Vitesse zijn nog wel officieel in handen van de Rus Valeriy Oyf, maar geld geeft hij niet meer en ook is het mogelijk strafbaar dat hij nog betrokken is bij de club.

Valentijn Driessen gaat ervan uit gaat dat Vitesse volgend jaar gewoon betaald voetbal speelt. Dat vertelde hij onlangs bij Vandaag Inside. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd