Terug

Volg Vandaag Inside

Chinese geldkraan gaat dicht voor buitenlandse spelers

Chinese geldkraan gaat dicht voor buitenlandse spelers

Unspecified

28 dec 2019, 00:30

Internationale supersterren die in korte tijd hun zakken willen vullen kunnen niet langer terecht in China. Door rigoureuze maatregelen van de Chinese voetbalautoriteiten komt er een salarisplafond, dat meldt Voetbal International.

Deze maatregel moet een einde maken aan de exorbitante bedragen die clubs uit China nu nog betalen aan buitenlandse topspelers. Het salarisplafond moet voorkomen dat die torenhoge salarissen de financiële ondergang van de Chinese clubs betekenen. De voetbalautoriteiten hebben voor buitenlandse spelers een maximum-inkomen ingesteld van 2,3 miljoen euro netto dat vanaf de aankomende winterse transferperiode ingaat. Chinese spelers kunnen nog maximaal 1,3 miljoen euro netto verdienen.

De nieuwe regels zijn ook een streep door de rekening van spelers als Gareth Bale. De aanvaller van Real Madrid werd dit seizoen regelmatig gelinkt aan een lucratieve overstap naar China, waarbij het potentiële salaris opliep tot liefst zeventig miljoen euro. Daarbij vergeleken is 2,3 miljoen euro toch wat karig.

VIDEO - 'Boskamp zat in een 'All-You-Can-Eat-Hotel op zijn geld te wachten'

'Boskamp zat in een 'All-You-Can-Eat-Hotel op zijn geld te wachten'
2:14
'Boskamp zat in een 'All-You-Can-Eat-Hotel op zijn geld te wachten'

Deel dit artikel

Link gekopieerd