China start Azië Cup met zege op Kirgizië

7 jan 2019, 16:40

AL-AIN (ANP/DPA) - China is de Azië Cup gestart met een kleine zege. Bondscoach Marcello Lippi zag zijn elftal in Al-Ain in de Verenigde Arabische Emiraten met 2-1 winnen van Kirgizië.

Halverwege de wedstrijd keken de Chinese voetballers nog tegen een achterstand aan. Akhlidin Israilov scoorde kort voor rust. Door een eigen doelpunt van Pavel Matiash kwam China in de 50e minuut langszij. Yu Dabao bezorgde de Chinezen in de 78e minuut de zege.

De 70-jarige Lippi is sinds 2016 bondscoach van China. Met Italië behaalde de coach in 2006 de wereldtitel.