Chievo houdt Napoli van scoren af

25 nov 2018, 18:05

NAPELS (ANP) - Chievo Verona heeft voor een verrassing gezorgd door een punt te pakken bij Napoli. De nummer twee van de Serie A wist niet te scoren tegen Chievo, dat stijf onderaan staat: 0-0. Het betekent dat de ploeg uit Verona nu één punt heeft, na vier gelijke spelen.

Chievo begon het seizoen met drie strafpunten. Trainer Gian Piero Ventura vertrok twee weken terug en de eerste wedstrijd onder opvolger Domenico Di Carlo leverde direct een stuntje op. Napoli, dat vele kansen onbenut liet, heeft nu acht punten achterstand op koploper Juventus.

Ondanks een doelpunt van Hans Hateboer verloor Atalanta van laagvlieger Empoli, 3-2. Met Marten de Roon en Hateboer op het middenveld gaf de uitploeg een voorsprong van 2-0 weg. Twee treffers van Antonino La Gumina maakten die voorsprong ongedaan. Josip Ilicic van Atalanta kreeg in de 84e minuut twee gele kaarten en dus rood. Matias Silvestre schoot Empoli in blessuretijd alsnog naar de overwinning.