Terug

Volg Vandaag Inside

'Chelsea wacht urenlange busrit naar Middlesbrough door Abramovich-sancties'

'Chelsea wacht urenlange busrit naar Middlesbrough door Abramovich-sancties'

Unspecified

15 mrt 2022, 14:42

Chelsea speelt aankomende zaterdag in de kwartfinale van de FA Cup tegen Middlesbrough. Normaal gesproken reizen de spelers en staf van The Blues per vliegtuig af naar het noorden van Engeland, maar door de opgelegde sancties moet de Londense club nu per bus afreizen naar Middlesbrough, meldt The Daily Mail.

Omdat Chelsea jarenlang in handen was van de Rus Roman Abramovich heeft de Britse overheid strenge sancties opgelegd aan de Londenaren. Groot-Brittannië legde deze sancties op omdat Abramovich nauwe banden heeft met de Russische president Vladimir Poetin. 'Er is geen ruimte voor de mensen die de wrede aanval van Vladimir Poetin op Oekraïne hebben gesteund. Dit is het nieuwste voorbeeld van de niet-aflatende steun van het Verenigd Koninkrijk voor Oekraïne', zei premier Boris Johnson over de opgelegde sancties.

Eén van de sancties is dat de club niet meer dan ongeveer 24.000 euro mag uitgeven per uitwedstrijd. Hierdoor is het financieel gezien onmogelijk voor The Blues om met het vliegtuig richting Middlesbrough af te reizen. De ploeg van trainer Thomas Tuchel zal de rit van ruim 400 kilometer per bus moeten afleggen. In totaal zullen de spelers en staf zo'n tien uur in de bus zitten.

Dinsdagavond treedt Chelsea in de Champions League aan tegen Lille. De vliegtickets voor dat duel waren al voor de opgelegde sancties besteld, hierdoor kunnen de mannen van Tuchel gewoon per vliegtuig afreizen naar noord-Frankrijk. Volgens The Daily Mail hoopt Chelsea dat de limiet van 24.000 euro verhoogt wordt, zodat de selectie comfortabel kan afreizen naar verre uitwedstrijden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd