Terug

Volg Vandaag Inside

Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (28) na jarenlang gevecht tegen leukemie overleden

Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (28) na jarenlang gevecht tegen leukemie overleden

Unspecified

29 mrt 2022, 09:40

Miguel Van Damme van de Belgische voetbalclub Cercle Brugge is op 28-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van leukemie. Bij Van Damme werd zes jaar geleden voor het eerst leukemie vastgesteld. De keeper onderging chemobehandelingen en werd in 2017 voor het eerst 'schoon' verklaard, maar de leukemie kwam ondanks de behandelingen keer op keer terug.

Van Damme was in het seizoen 2015-2016 de eerste doelman van Cercle Brugge. Vanwege zijn strijd tegen kanker kwam hij de afgelopen jaren amper meer in actie. Wel bleef de keeper onderdeel van de selectie. Van Damme kreeg vorig jaar weer een nieuw contract bij Cercle Brugge. Hij werd ook vader van een dochter.

In de nacht van maandag op dinsdag overleed Van Damme. Cercle Brugge zegt 'in diepe rouw' te zijn. 'Woorden schieten tekort om te beschrijven wat we voelen, ook al wisten we dat het al een tijdje minder goed ging. Vandaag is een ontzettend moeilijke dag in de bijna 123-jarige geschiedenis van Cercle Brugge. Miguel, jouw doorzettingsvermogen en kracht om er telkens (opnieuw) voor te gaan, tegenslag na tegenslag, was bewonderenswaardig. Je bent een toonbeeld van positivisme, volharding en vechtlust. Een inspiratiebron voor iedereen die strijdt. Voor eeuwig in ons groen-zwart hart.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd