Terug

Volg Vandaag Inside

Ccoronavirus slaat hard toe in het Belgische competitie

Ccoronavirus slaat hard toe in het Belgische competitie

Unspecified

23 okt 2020, 13:21

Het coronavirus slaat hard toe in het Belgische profvoetbal. Drie wedsrijden uit de Jupiler Pro League, de hoogste competitie, gaan dit weekeinde niet door vanwege een te groot aantal besmetttingen met Covid-19.

Nadat de Pro League eerder het voor zondag geplande duel tussen Charleroi en Waasland-Beveren uitstelde, besloot de profliga kort daarna ook de wedstrijden Eupen tegen KV Mechelen en Cercle Brugge tegen Moeskroen, die voor zaterdag op het programma stonden, af te gelasten.

Waasland-Beveren, Mechelen en Moeskroen vroegen volgens de protocollen zelf om uitstel, omdat er binnen hun spelersgroepen meer dan zeven coronabesmettingen waren vastgesteld.

Waasland-Beveren heeft inmiddels zeventien coronagevallen: veertien spelers en drie medewerkers. Het is al de tweede opeenvolgende wedstrijd die de club moet uitstellen vanwege corona. Het duel met Oostende, dat afgelopen maandag stond gepland, kon ook al niet doorgaan.

Bij Mechelen heeft een laatste testronde zeven nieuwe coronabesmettingen opgeleverd, waarmee de club nu kampt met tien gevallen. Moeskroen bleef evenmin gespaard. Daar moest de club vrijdag vernemen dat er vier nieuwe positieve gevallen waren bijgekomen. Die club telt nu in totaal dertien besmettingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd