Terug

Volg Vandaag Inside

Caroline van der Plas richt zich tot Johan na uitspraak in Vandaag Inside: 'Lieve Johan'

Caroline van der Plas richt zich tot Johan na uitspraak in Vandaag Inside: 'Lieve Johan'

Unspecified

28 okt 2022, 15:00

Caroline van der Plas heeft via Twitter uitgebreid gereageerd op de uitspraken van Johan Derksen in Vandaag Inside over het uitbouwen van de BoerBurgerBeweging.

Volgens Job Knoester kleeft er één groot nadeel aan nieuwe partijen: "Ik vind het risico van dit soort partijen dat ze opeens heel populair worden: waar is dan je kader?", aldus de advocaat, verwijzend naar de mogelijkheden om de eventueel behaalde zetels in de Provinciale Statenverkiezingen van komend jaar te bekleden. Mocht de partij bijvoorbeeld meerdere zetels halen bij de verkiezingen, dan hebben zij wel kandidaten nodig om de BBB te representeren. "En dat heeft Omtzigt (Pieter, red.) ook", vult Job aan.

"Nou geeft de BBB het hele jaar en door het hele land al cursussen voor kaderleden, hé?", stelt Johan, waarna hij grapt: "Ik heb helemaal geen cursus nodig joh! Fuck die cursus!" Nog geen dag later komt de partij van Van der Plas met een reactie op de plannen rondom de politieke organisatie. "Lieve Johan, wij zijn inderdaad al sinds 17 maart 2021 onze partij aan het uitbouwen." Volgens de BBB zijn er momenteel zelfs al 320 aspirant- kandidaten voor de stembusgang van 2023.

Johan zou zelf niet snel op de partij stemmen, zo vertelde hij: "Haar speerpunt is toch de problematiek met de boeren". Volgens Van der Plas is dat echter niet het enige focuspunt van de partij en schrijft onder meer ideeën te hebben voor het nieuwe pensioenstelsel en de zorg. De partij zal met name veel boeren op de verkiezingslijsten krijgen, maar óók 'gewone' burgers. "BBB is namelijk een partij die voor de boer én burger opkomt."

Deelnemer Boer zoekt vrouw op BBB-lijst

Begin september werd al duidelijk dat Bastiaan van 't Westeinde lijsttrekker wordt voor de BoerBurgerBeweging (BBB) bij de komende waterschapsverkiezingen in Zeeland. Van 't Westeinde is vooral bekend door zijn deelname aan het KRO-NCRV-programma Boer zoekt vrouw.

De 38-jarige agrariër uit Arnemuiden had naar eigen zeggen nooit politieke ambities, maar raakte door BBB-coryfee Caroline van der Plas toch enthousiast. "Ik heb affiniteit met de onderwerpen waar het waterschap zich mee bezig houdt en ik vind het leuk om daar een goed team voor te assembleren", aldus de voormalige Boer zoekt vrouw-kandidaat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd