Terug

Volg Vandaag Inside

Cardiff City naar CAS voor transfer Sala

Cardiff City naar CAS voor transfer Sala

Unspecified

2 okt 2019, 15:00

Cardiff City gaat officieel in beroep tegen de beslissing van de FIFA over het transfergeld van de overleden voetballer Emiliano Sala. De wereldvoetbalbond bepaalde dat de club uit Wales 6 miljoen euro aan Nantes moet betalen voor de transfer. De club stapt hiervoor naar het internationaal sporttribunaal CAS.

Cardiff nam de Argentijnse spits in de winter over van de Franse club. De 28-jarige Sala overleed echter op weg naar zijn nieuwe club, toen het kleine vliegtuig waar hij in zat, neerstortte. De clubs konden vervolgens niet tot een oplossing komen over de financiële afhandeling. Volgens de FIFA komt het bedrag van 6 miljoen overeen met de eerste termijnbetaling die Cardiff had moeten voldoen.

De club zegt "extreem teleurgesteld" te zijn in het oordeel van de FIFA. "We zullen in beroep gaan bij het CAS om daar een uitspraak te krijgen die alle relevante contractinformatie omvat en duidelijkheid schept over de juridische relatie tussen de twee clubs", zegt Cardiff in een verklaring.

Cardiff vindt dat de transfer nooit officieel is afgerond. "Er is overduidelijk bewijs dat het transferakkoord nooit is afgerond wat betreft meerdere contractuele verplichtingen waar Nantes om had gevraagd, waardoor het niet geldig is", schrijft de club. Het aanvankelijke transferbedrag lag naar verluidt rond de 20 miljoen euro.

Bij het vliegtuigongeluk op 21 januari kwam naast de voetballer ook piloot David Ibbotson om het leven. Het lichaam van Sala werd later gevonden, dat van de piloot niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd