Terug

Volg Vandaag Inside

'Burnley en Ajax bereiken akkoord over Daramy: huurdeal met verplichte koopoptie'

'Burnley en Ajax bereiken akkoord over Daramy: huurdeal met verplichte koopoptie'

Unspecified

5 aug 2023, 12:06

De transfer van Mohamed Daramy is een stap dichterbij gekomen, Ajax en Burnley zijn namelijk tot een overeenkomst gekomen.

De Deense aanvaller staat op het punt om Ajax te verlaten en zich aan te sluiten bij Burnley in een deal die naar schatting rond de vijftien miljoen euro ligt. Hoewel de exacte details van de overgang nog moeten worden bevestigd, wordt verwacht dat Daramy door Burnley zal worden gehuurd met een verplichte optie tot koop.

Ondanks veelbelovende verwachtingen wist Daramy niet volledig te schitteren tijdens zijn tijd bij Ajax, wat resulteerde in een uitleenperiode aan FC Kopenhagen vorig seizoen.

De waarde van Daramy is al langere tijd onderwerp van discussie, en ondanks een huidige marktwaarde van ongeveer 6 miljoen euro volgens Transfermarkt, komt de uiteindelijke overdrachtssom aanzienlijk hoger te liggen.

Tot dusver kwam Daramy tot twaalf optredens in de Eredivisie. In die duels kwam hij slechts eenmaal tot scoren en leverde hij drie assists. Wel stond de Deen voornamelijk als invaller binnen de lijnen: in totaal kwam hij tot 196 speelminuten in de competitie. Na een verhuurperiode van een jaar aan Kopenhagen keerde Daramy eind juni weer terug in Amsterdam. Nu mag hij zich opmaken voor een avontuur in de Premier League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd