Terug

Volg Vandaag Inside

Bulgaarse bondscoach toch door het stof

Bulgaarse bondscoach toch door het stof

Unspecified

16 okt 2019, 16:05

Bondscoach Krasimir Balakov van de Bulgaarse voetbalploeg is alsnog door het stof gegaan. Hij heeft uiteindelijk toch zijn excuses aangeboden aan Engeland na het wangedrag van een deel van de achterban van zijn team. "Ik bied mijn verontschuldigingen aan iedereen die zich gekwetst voelt", stelt hij.

Bulgaarse fans misdroegen zich maandag tijdens het verloren kwalificatieduel met Engeland (0-6) voor het EK van volgend jaar zomer. Ze maakten apengeluiden als donkere Engelse spelers aan de bal waren en lieten herhaaldelijk racistische spreekkoren horen. Enkele supporters brachten de Hitlergroet. Het duel werd tweemaal stilgelegd. De Bulgaarse politie heeft inmiddels zes arrestaties verricht en verwacht meerdere aanhoudingen.

De Europese voetbalbond startte direct een onderzoek naar de racistische fans. Balakov bleef dinsdag echter nog volhouden dat er weinig aan de hand was. "In Engeland is het veel probleem groter", zei hij. "In de Bulgaarse competitie zijn er nooit racistische problemen geweest die we in Engeland wel hebben gezien. Door de grote diversiteit in de gemeenschap daar, is het ook niet raar dat zoiets in Engeland wel gebeurt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd