Terug

Volg Vandaag Inside

Broers Van de Kerkhof steunen Van Bommel nog: 'Spelers zijn niet capabel genoeg'

Broers Van de Kerkhof steunen Van Bommel nog: 'Spelers zijn niet capabel genoeg'

Unspecified

2 dec 2019, 17:25

Willy en René van de Kerkhof staan nog steeds achter trainer Mark van Bommel. Volgens de tweeling zijn de spelers schuldig aan de slechte resultaten van PSV. "En die zijn niet capabel genoeg", analyseert Willy bij Omroep Brabant. "Ze verrekken het op een of andere manier te doen."

PSV speelde zondag gelijk bij FC Emmen (1-1). De nummer drie van de eredivisie won slechts een van de laatste negen duels. De achterstand op koploper Ajax is al opgelopen tot 13 punten. AZ heeft al 7 punten meer dan de club uit Eindhoven.

René heeft het kampioenschap al helemaal uit zijn hoofd gezet. PSV moet zich volgens hem richten op de tweede plaats, die recht geeft op een plaats in het kwalificatietoernooi voor de lucratieve Champions League van volgend seizoen. "En dat zal moeilijk genoeg worden", vreest hij. "De gifbeker is nog niet leeg. Spelers moeten de hand in eigen boezem steken. Het is gewoon een drama."

René en Willy zijn niet tevreden over Michal Sadílek en Denzel Dumfries, beide vleugelverdedigers van PSV. "Wij roepen al maanden dat onze backs niet capabel zijn", zegt Willy. "Bij de gelijkmaker stond hij helemaal verkeerd opgesteld. Onze vriend Dumfries blijft maar naar voren rennen zonder achter alles in de gaten te houden. Je zag de spelers ook gebaren dat de verdedigers te ver achterin bleven hangen."

Willy hoopt niet dat Van Bommel ontslagen wordt. "PSV is geen club die zomaar een trainer aan de kant zet. De spelers moeten het doen. Ze worden goed betaald en zijn profs. Ze moeten niet op het niveau van Emmen spelen, met alle respect. De spelers zijn niet capabel genoeg op dit moment."

VIDEO - Hansie wordt nerveus van Van Bommel: 'Ga dat weer roepen man, kom op!'

Hansie wordt nerveus van Van Bommel: 'Ga dat weer roepen man, kom op!'
1:23
Hansie wordt nerveus van Van Bommel: 'Ga dat weer roepen man, kom op!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd