Terug

Volg Vandaag Inside

Britse overheid straft Abramovich keihard: flinke gevolgen voor Chelsea

Britse overheid straft Abramovich keihard: flinke gevolgen voor Chelsea

Unspecified

10 mrt 2022, 10:37

De Britse overheid heeft alle tegoeden bevroren van de Russische zakenman Roman Abramovitsj, de eigenaar van voetbalclub Chelsea. Ook zes andere oligarchen uit Rusland krijgen te maken met Britse sancties. Abramovitsj meldde vorige week dat hij Chelsea wil verkopen als gevolg van de door Rusland ontketende oorlog in Oekraïne.

Ook zes andere oligarchen uit Rusland krijgen te maken met Britse sancties. Abramovitsj meldde vorige week dat hij Chelsea wil verkopen als gevolg van de door Rusland ontketende oorlog in Oekraïne. 'Er kunnen geen veilige havens zijn voor degenen die de wrede aanval van Poetin op Oekraïne hebben gesteund', aldus de Britse premier Boris Johnson.

Onduidelijk is of de verkoop van Chelsea kan doorgaan nu de Britse overheid de tegoeden van Abramovitsj heeft bevroren. De Rus, die een geschat vermogen van 9 miljard pond heeft (omgerekend bijna 11 miljard euro), mag ook geen zakendoen met Britse bedrijven en particulieren. Hij kreeg bovendien een reisverbod opgelegd.

Volgens de Britse autoriteiten heeft Chelsea voor nu een speciale licentie gekregen, waardoor de Engelse club gewoon kan blijven voetballen. Ook worden de salarissen aan het personeel hierdoor zonder problemen doorbetaald. Volgens Britse media mag Chelsea echter geen transfers doen, geen spelerscontracten verlengen en merchandise verkopen. Ook zou de club geen toegangskaarten meer mogen verkopen voor thuiswedstrijden. Iedereen die al een kaartje had, waaronder seizoenkaarthouders, mogen wel naar binnen op Stamford Bridge.

De Londense club is sinds 2003 in handen van Abramovitsj. De miljardair bemoeit zich echter al jarenlang niet meer met de dagelijkse leiding van de club. Hij raakte in 2018 zijn Britse visum kwijt en laat zich sindsdien zelden meer zien op Stamford Bridge.

Abramovitsj geldt als een goede bekende van de Russische president Poetin. Hij droeg kort na de Russische inval in Oekraïne zijn belangen in Chelsea formeel over aan de foundation van de club. Vorige week maakte de Rus bekend dat hij Chelsea wil verkopen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd