Terug

Volg Vandaag Inside

Brighton-fans zijn Hans Kraay jr. nog altijd niet vergeten: ‘Smerigste speler in Europa!’

Brighton-fans zijn Hans Kraay jr. nog altijd niet vergeten: ‘Smerigste speler in Europa!’

Unspecified

27 okt 2023, 12:10

Hans Kraay jr. kwam tussen 1983 en 1985 uit voor Brighton & Hove Albion, en ondanks dat hij maar 25 wedstrijden voor de Engelse club speelde, zijn de supporters hem nog altijd niet vergeten.

“Ik ben oud genoeg om hem nog te herinneren”, zegt een Brighton-fan voor de camera van ESPN. “Veel mensen zullen hem nog kennen, zeker als je een oude kleurenfoto ziet.”

Hans Kraay jr. raakte in 1983 in opspraak, toen hij in dienst van NAC Breda scheidsrechter Wil de Vrieze naar de grond werkte. De middenvelder werd vijftien wedstrijden geschorst en vertrok met toestemming van de KNVB naar Engeland. “Hij had nogal een reputatie...”, blikt de Brighton-fan terug. “Toen hij kwam werd hij in de headlines beschreven als ‘de smerigste speler in Europa’.

Een valse start dus voor Hansie Hansie bij Brighton. “Maar de fans hielden van hem omdat hij heel leuk was, hij speelde agressief, hij sprong altijd heen en weer voor keepers bij corners, en maakte slidings en tackles. Het was geen totaalvoetbal, maar totale chaos!”

Deel dit artikel

Link gekopieerd