Terug

Volg Vandaag Inside

Brian Piris, bekend van tv-programma De Voetbaltrainer, houdt het na één duel voor gezien bij nieuwe club

Brian Piris, bekend van tv-programma De Voetbaltrainer, houdt het na één duel voor gezien bij nieuwe club

Unspecified

15 sep 2023, 08:32

TVC Breda heeft niet lang kunnen genieten van trainer Brian Piris. Brian, bekend van het programma De Voetbaltrainer, besloot al na een paar weken op te stappen.

Piris hield het begin september alweer voor gezien bij de Bredase club. Van tevoren had hij er nog ontzettend veel zin in, maar na één verloren bekerduel (8-2, tegen Groen Wit) besloot hij toch te vertrekken. In gesprek met BN De Stem legt hij zijn razendsnelle vertrek uit.

“Ik wist dat sowieso drie van de beste spelers zouden vertrekken. Uiteindelijk bleken er negen spelers te stoppen. Toch dacht ik nog: ‘we gaan er gewoon wat van maken’", aldus Piris. Dat veranderde echter snel, want volgens de oefenmeester kwam er al snel kritiek vanuit een deel van de spelersgroep op de speelwijze en de trainingen.

Dat begon naar eigen zeggen te knagen aan Paris, waardoor hij besloot om zijn spullen in te leveren. “Het is ook maar amateurvoetbal hè. Als ik drie keer per week met een chagrijnige kop naar de club rijd, daar heb ik ook geen zin in. En mijn vriendin ook niet. Dan moet je ook eerlijk naar jezelf zijn. En het is beter om nu te stoppen, dan wanneer de competitie al een paar weken oud is. Nu heeft TVC nog tijd om een nieuwe trainer te zoeken. Ik hoop echt dat lukt, want ik vind het een mooi clubke. Nu ben ik vooral opgelucht.”

Nieuwe trainer

Inmiddels heeft TVC Breda een nieuwe trainer voor de groep staan. Eerder deze week maakte de club uit de Bredase wijk Tuinzigt bekend dat Nijs Kivits Piris opvolgt, samen met zijn assistent Kevin Faas.

De Voetbaltrainer

Piris verwierf de voorbije weken bekendheid door zijn deelname aan het programma De Voetbaltrainer. In de realityserie volgt Veronica zes superfanatieke, markante en ambitieuze amateurvoetbalcoaches op en rond het voetbalveld én in hun privéleven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd