Terug

Volg Vandaag Inside

De Boer laat na Bergwijn ook El Ghazi thuis

De Boer laat na Bergwijn ook El Ghazi thuis

Unspecified

26 mei 2021, 12:44

Frank de Boer maakt rond 14.00 uur bekend met welke 26 spelers hij aan het EK gaat deelnemen. De bondscoach van het Nederlands elftal moet acht voetballers uit zijn voorlopige selectie van 34 internationals teleurstellen. 

Eén van de afvallers lijkt al bekend. De Telegraaf meldt dat Frank de Boer aanvaller Steven Bergwijn niet meeneemt. Volgens het dagblad heeft De Boer de vleugelaanvaller van Tottenham Hotspur telefonisch op de hoogte gesteld van zijn beslissing. 

UPDATE: Frank de Boer heeft ook Anwar El Ghazi laten weten dat hij niet is opgenomen in de definitieve selectie voor het EK. Dat meldt de Telegraaf. Een opmerkelijke keuze van De Boer. De bondscoach nam El Ghazi na een uitstekend seizoen voor Aston Villa bij de voorlopige selectie, maar laat de aanvaller zonder ook maar één minuut op de Oranje-training te hebben gezien, alweer weten hem niet nodig te hebben op het naderende EK.

De Boer licht zijn selectie rond 16.00 uur tijdens een persconferentie toe. De beschikbare spelers van zijn definitieve selectie komen vrijdag bijeen in Zeist. Een dag later vertrekken ze naar Portugal voor een trainingskamp in de Algarve, waar ook een oefenduel met Schotland op het programma staat.

Oranje opent het EK op 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. Daarna volgen duels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni) in Amsterdam.

Deel dit artikel

Link gekopieerd