Terug

Volg Vandaag Inside

Brands gefileerd door oud-trainer Everton

Brands gefileerd door oud-trainer Everton

Unspecified

10 okt 2019, 16:45

Everton kent een teleurstellende start van het seizoen. Na 8 wedstrijden staan 'The Toffees' met slechts 7 punten op de 18e plaats. Oud-Everton trainer Sam Allardyce is kritisch op Marcel Brands. De Everton-directeur gaat sinds de zomer van 2018 onder meer over het aankoopbeleid op Goodison Park, maar schiet volgens de voormalige trainer van Everton tekort.

Allardyce was tussen november 2017 en mei 2018 trainer van Everton. Hij vertelt dat hij een goede relatie had met Steve Walsh, de voorganger van Brands.

Volgens de de oud-bondscoach van Engeland heeft Marco Silva, de huidige trainer, het moeilijk, omdat hij niet gaat over het transferbeleid. 'Het is de director of football', wijst Allardyce met de beschuldigende vinger naar Brands. 'Hij is binnengekomen met een grote reputatie. Het laatste jaar hebben ze heel veel geld uitgegeven, maar als je het niet op de juiste manier spendeert maak je het werk van de trainer alleen maar ingewikkelder. Everton heeft geen goede zaken gedaan', aldus Allardyce bij talkSPORT.

Everton spendeerde in de afgelopen drie transferperiodes een bedrag van ongeveer vierhonderd miljoen euro aan nieuwe spelers. Allardyce twijfelt er echter aan of elke aankoop de goedkeuring van Silva had. 'Ik vraag me af hoeveel van deze spelers daadwerkelijk zijn goedgekeurd door Silva.'

Everton gaf onder meer bijna zestig miljoen euro uit aan het aanvallende duo Alex Iwobi en Moise Kean, overgenomen van respectievelijk Arsenal en Juventus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd