Terug

Volg Vandaag Inside

Bozenik valt weg, Jørgensen nog onzeker bij Feyenoord

Bozenik valt weg, Jørgensen nog onzeker bij Feyenoord

Unspecified

16 okt 2020, 19:02

Koploper Feyenoord kan zondag in de derby tegen Sparta Rotterdam niet beschikken over Robert Bozenik. De aanvaller keerde deze week met een blessure terug van interlandverplichtingen met Slowakije. Hij ondergaat maandag een scan. Trainer Dick Advocaat verwacht dat de herstelperiode enige tijd kan duren.

Het is volgens Advocaat nog onzeker of centrumspits Nicolai Jørgensen beschikbaar is. "We bekijken zaterdag hoe zijn situatie is", liet de oud-bondscoach weten.

In de laatste competitiewedstrijd tegen Willem II in Tilburg (1-4) ontbrak Jørgensen in de Rotterdamse selectie. Bozenik fungeerde in dat duel als late invaller. Bryan Linssen speelde in Tilburg centraal in de voorhoede, met aanvoerder Steven Berghuis en Mark Diemers op de flanken. Mogelijk kiest Advocaat tegen Sparta voor dezelfde frontlinie.

De geblesseerd geraakte verdediger Eric Botteghin kan volgens Advocaat maandag weer voluit meetrainen. Ook de Colombiaanse aanvaller Luis Sinisterra is op de weg terug, maar zijn rentree laat nog even op zich wachten. "Ik verwacht hem over ongeveer vier weken weer volledig terug", gaf Advocaat te kennen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd