Bosz verliest met Leverkusen van laagvlieger Arminia Bielefeld

14 mrt 2021, 16:45

Bayer Leverkusen is in de strijd om een plek in de top vier van de Bundesliga tegen een nederlaag aangelopen. In eigen huis ging de ploeg van trainer Peter Bosz met 2-1 onderuit tegen Arminia Bielefeld, dat zijn eerste zege boekte onder trainer Frank Kramer.

PSV-huurling Ritsu Doan zette de bezoekers in de 17e minuut op voorsprong na een voorzet van Christian Gebauer. De andere Japanner in het elftal van Bielefeld, Masaya Okugawa, maakte er uit een counter in de tweede helft 2-0 van. Patrik Schick bracht vijf minuten voor tijd de spanning nog terug met een treffer, maar een tweede doelpunt bleef ook in de acht minuten blessuretijd uit.

Bij Bielefeld kwam Mike van der Hoorn in de slotfase in de ploeg en bleef Michel Vlap op de bank. Jeremie Frimpong speelde bij Leverkusen de hele wedstrijd.

Leverkusen blijft door de nederlaag zesde op 40 punten. Dat zijn er drie minder dan nummer 4 Eintracht Frankfurt, dat later zondag nog tegen RB Leipzig speelt. Bielefeld klom door de overwinning naar de 'veilige' vijftiende plaats met 22 punten.