Terug

Volg Vandaag Inside

Bosz rekent op Havertz in Europa League

Bosz rekent op Havertz in Europa League

Unspecified

23 juli 2020, 19:29

De spelers van Bayer Leverkusen beginnen na een vakantie van 18 dagen met de voorbereiding op de Europa League. Bayer-coach Peter Bosz zegt dat zijn sterspeler Kai Havertz, die nadrukkelijk in de belangstelling staat van Chelsea, donderdagavond ook gewoon bij de training aanwezig is. "Kai is meteen bij de start van de training erbij en ik reken er ook op dat hij in de Europa League erbij zal zijn", zei de Nederlandse trainer.

Bayer Leverkusen speelt op 6 augustus de return tegen het Schotse Rangers FC. De Duitse club verdedigt een 3-1-zege uit Glasgow. Vanaf de kwartfinales wordt de Europa League uitgespeeld in vier Duitse steden: Düsseldorf, Gelsenkirchen, Duisburg en Keulen. Mocht Leverkusen zich plaatsen, dan speelt de ploeg van Bosz in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel tussen Internazionale en Getafe.

Havertz (21) staat open voor een transfer. Chelsea lijkt zijn volgende bestemming te worden, maar Leverkusen wil dat de aanvallende middenvelder komende maand nog voor de Duitsers speelt.

Bosz weet niet of de korte pauze die zijn ploeg heeft gehad na de verloren bekerfinale op 4 juli tegen Bayern München een voordeel is of juist niet. "Andere landen zijn later begonnen en hebben toen langer niet gespeeld. Wij waren de eerste competitie die weer hervatte en hadden nu een korte pauze. We weten niet of dat een voordeel of nadeel zal zijn. We proberen zo goed mogelijk met de situatie om te gaan."

De spelers van Leverkusen zijn woensdag en donderdag getest. Bosz meldde dat alle testen negatief waren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd