Terug

Volg Vandaag Inside

Boskamp kritisch op Feyenoorder: 'Het is een aardige speler, maar niet voor een topclub'

Boskamp kritisch op Feyenoorder: 'Het is een aardige speler, maar niet voor een topclub'

Unspecified

20 mrt 2022, 08:30

Jan Boskamp is niet onder de indruk van Cyriel Dessers. Volgens de analist is de Belgische Nigeriaan een maatje te klein voor Feyenoord en ook ziet Boskamp de spits niet doorgroeien tot vaste waarde in het elftal van Arne Slot. Dat zegt hij in gesprek met Het Belang van Limburg.

De spits kende een moeizame periode tussen november en februari, maar lijkt weer helemaal op de rit. In de Eredivisie was Dessers trefzeker tegen zowel FC Groningen als PEC Zwolle, terwijl hij Feyenoord in de Conference League-return tegen Partizan Belgrado fortuinlijk aan de openingstreffer hielp. 'Ze schoten de bal tegen ‘m aan!', aldus Jan, die ook zag dat Toornstra de bal op gelukkige wijze via de spits in het doel werkte.

De inmiddels 27-jarige aanvaller behoort dan ook niet tot de favorieten van Boskamp. 'Neen, ik moet zeggen dat hij veel belangrijke goals maakt. Genk wil vier miljoen voor hem hebben en dat gaat Feyenoord nooit betalen. Het is een aardige speler, maar niet voor een topclub. Feyenoord is een topclub, maar heeft geen topploeg.'

De spits, die interlands speelt voor Nigeria, kwam dit seizoen tot 14 doelpunten voor Feyenoord en laat zich regelmatig zien met zijn eindeloze drive. Jan vindt dan ook dat hij voorlopig nog goed tot zijn recht komt in Rotterdam. 'Maar je wil naar een niveau toegroeien dat hoger is en dat zie ik niet zitten.'

'Behalve als hij zondag tegen Ajax een hattrick maakt, dan is hij voor mij de beste spits ter wereld', vult het Feyenoord-icoon aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd