Terug

Volg Vandaag Inside

Borussia Dortmund trekt stekker uit transfer van Edson Álvarez

Borussia Dortmund trekt stekker uit transfer van Edson Álvarez

Unspecified

29 juni 2023, 17:29

Edson Álvarez vertrekt niet naar Borussia Dortmund, dat meldt De Telegraaf. Het is een tegenslag voor de kersverse sportief directeur, Sebastien Kehl, die in grote lijnen een akkoord had met de Ajax-middenvelder over een contract van vijf seizoenen.

De nummer twee van afgelopen seizoen acht het onverantwoord om op aanraden van Kehl een bedrag tussen de dertig en veertig miljoen euro aan Ajax over te maken. Trainer Edin Terzic gaf immers aan dat hij liever doorgaat met Emre Can, dan dat hij Álvarez aantrekt.

De beslissing van Dortmund is een harde klap voor Álvarez, een jaar geleden zag hij op de laatste dag van de transfermarkt een overstap naar Chelsea al mislukken. De Londenaren deden een bod van 50 miljoen euro en waren bereid om zelfs 60 miljoen euro te betalen, maar voormalig-technisch directeur Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar wezen dat bod af.

In de 147 wedstrijden die Álvarez sinds zijn komst speelde, scoorde hij dertien keer en gaf hij zes assists. Met 35 gele en drie rode kaarten pakte de Mexicaan behoorlijk wat kaarten, toch wilde Dortmund de vastberadenheid en Latijns-Amerikaanse strijdlust van Álvarez graag binnenhalen.

Volgens de ochtendkrant is het nieuws uit Dortmund ook een tegenvaller voor Ajax. Zolang de verdedigende middenvelder niet verkocht wordt, kan technisch directeur Sven Mislintat de verwachte transferinkomsten niet investeren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd