Terug

Volg Vandaag Inside

Bonucci openbaart: 'Ronaldo had negatieve impact op Juventus'

Bonucci openbaart: 'Ronaldo had negatieve impact op Juventus'

Unspecified

29 sep 2021, 18:38

Leonardo Bonucci heeft een boekje opengedaan over de tijd van Cristiano Ronaldo bij Juventus. De Italiaanse verdediger was onder de indruk van de kwaliteiten van Ronaldo, maar zag anderzijds ook dat de Portugees een negatieve invloed had op het team. Dat zegt Bonucci in een interview met The Athletic.

'De aanwezigheid van Ronaldo had een grote invloed op ons. Alleen al het trainen met hem gaf ons iets extra's, maar onbewust begonnen spelers te denken dat zijn aanwezigheid alleen voldoende was om wedstrijden te winnen', zegt Bonucci.

De verdediger, die afgelopen zomer nog Europees Kampioen werd met Italië, denkt dat de aanwezigheid ook een negatieve impact had op het team. 'We begonnen een beetje tekort te schieten in ons dagelijkse werk, de nederigheid, de opoffering, het verlangen om er dag in dag uit voor je teamgenoten te zijn. De afgelopen jaren denk ik dat je dat kon zien.'

De Italiaan zag verder dat Juve te afhankelijk werd van één speler. 'Misschien was het vanzelfsprekend dat als we de bal aan Ronaldo zouden geven, hij de wedstrijd voor ons zou winnen. Maar Ronaldo had het team net zo hard nodig als wij hem. Er moest een afweging worden gemaakt, want het is het team dat het individu naar een hoger niveau tilt, zelfs als het individu de beste speler ter wereld is', concludeert Bonucci.

Deel dit artikel

Link gekopieerd