Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Marokko reageert op eventuele Ziyech-rentree na uitschakeling Afrika Cup

Bondscoach Marokko reageert op eventuele Ziyech-rentree na uitschakeling Afrika Cup

Unspecified

3 feb 2022, 13:56

Afgelopen zondag plaatste Egypte zich ten koste van Marokko voor de halve finales van de Afrika Cup. Het betekende een volgende klap voor bondscoach Vahid Halilhodzic. De trainer moest zich donderdag tijdens een ingelaste persconferentie verantwoorden voor de vroege uitschakeling. Daarin werd hij ook gevraagd naar een eventuele comeback van de verbannen Hakim Ziyech.

Na de pijnlijke uitschakeling tegen Egypte spraken Marokkaanse media van een 'Ziyech-vloek'. 'Waar Egypte bij de hand werd genomen door Mohamed Salah miste Marokko iemand als Ziyech. Werd Halilhodzic achtervolgd door de vloek van Ziyech en Mazraoui?', vroegen de analisten in het programma Al Araby zich hardop af.

Halilhodzic gelooft niet in een 'Ziyech-vloek' en is niet van plan om de Chelsea-vedette in genade te nemen. 'Ik ga het je voor de zoveelste keer herhalen: ik zal Ziyech niet meer selecteren. Ik zou graag de best mogelijke spelers hebben, maar hij had geen respect voor alle Marokkanen, dus het is voorbij.'

De Bosniër vervolgt: 'Ik zal geen speler selecteren die een groep kan opblazen. De speler kan zelfs Lionel Messi heten. Ik heb een groep die ik niet van streek wil maken. Het gedrag past niet bij dat van de selectie. Hij wil niet trainen, niet spelen en is niet serieus. Ik ga hem niet smeken om te komen!', aldus de geëmotioneerde bondscoach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd