Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach lovend over Feyenoord-spelers: 'Ik proefde veel honger'

Bondscoach lovend over Feyenoord-spelers: 'Ik proefde veel honger'

Unspecified

14 mei 2023, 11:27

Bondscoach Ronald Koeman looft vooral de professionaliteit en honger bij Eredivisiekoploper Feyenoord, dat zich zondag kan kronen tot landskampioen. Op deze vlakken onderscheiden de Rotterdammers zich volgens de trainer van concurrenten Ajax en PSV. Feyenoord is kampioen als het zondag in De Kuip wint van Go Ahead Eagles.

"Bij Feyenoord en AZ viel de professionaliteit van de spelersgroep op", vertelde de 60-jarige bondscoach bij het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "De manier waarop er getraind werd. Bij Feyenoorders Mats Wieffer en Quilindschy Hartman proefde ik veel honger toen ze bij Oranje kwamen. Dat straalde er wel af. Ik zeg niet dat het bij Ajax en PSV niet het geval is, maar het is wel anders." Koeman was van 2011 tot en met 2014 trainer van Feyenoord.

Koeman was ook lovend over de prestaties van met name Wieffer op het Rotterdamse middenveld. De bondscoach ziet de voormalige speler van Excelsior als een belangrijke concurrent voor Marten de Roon in het Nederlands elftal naast Frenkie de Jong. "De Roon is niet meer mijn eerste keuze zoals in mijn eerdere periode als bondscoach. Wieffer kan dat overnemen, maar dat heeft tijd nodig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd