Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Koeman kiest voor De Roon, Weghorst en Blind in de basis

Bondscoach Koeman kiest voor De Roon, Weghorst en Blind in de basis

Unspecified

7 sep 2023, 19:58

Marten de Roon staat donderdagavond in het basisteam van het Nederlands elftal. De aanvoerder van Atalanta speelt in de thuiswedstrijd tegen Griekenland naast Frenkie de Jong op het middenveld.

De 32-jarige De Roon krijgt op die positie van bondscoach Ronald Koeman de voorkeur boven PSV'er Joey Veerman, Feyenoorder Mats Wieffer, Tijjani Reijnders van AC Milan en Teun Koopmeiners van Atalanta.

Daley Blind en Wout Weghorst staan ook in de basis. Koeman valt daarmee terug op zijn oudere, ervaren spelers. Weghorst speelt in de spits, met naast zich Xavi Simons (rechts) en Cody Gakpo (links). Noa Lang en Donyell Malen zitten op de reservebank.

Achterin spelen Lutsharel Geertruida, aanvoerder Virgil van Dijk en Nathan Aké. Denzel Dumfries en Daley Blind staan respectievelijk rechts en links op het middenveld. Matthijs de Ligt valt buiten de basis.

Verdedigers Micky van de Ven en Ian Maatsen, die deze interlandperiode voor het eerst zijn opgeroepen, vallen buiten de wedstrijdselectie en zitten in het Philips-stadion op de tribune.

Frankrijk neemt het in dezelfde poule op tegen Ierland. De Fransen zijn met 12 punten uit vier duels koploper. Griekenland heeft na drie wedstrijden 6 punten. Nederland en Ierland staan allebei op 3 punten. Ierland had daar drie wedstrijden voor nodig, Oranje twee.

De nummers 1 en 2 plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. Nederland vervolgt de kwalificatiereeks zondag met een uitwedstrijd tegen Ierland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd