Terug

Volg Vandaag Inside

Bijna 3 miljoen kaarten verkocht voor WK in Qatar

Bijna 3 miljoen kaarten verkocht voor WK in Qatar

Unspecified

18 okt 2022, 10:53

Voor het WK voetbal in Qatar zijn bijna 3 miljoen kaartjes verkocht, melden de organisatie en wereldvoetbalbond FIFA. De eerste editie van het eindtoernooi van het WK in het Midden-Oosten en de Arabische wereld begint op 20 november in het Al Baytstadion in Doha.

"We hebben altijd gezegd dat Qatar de beste editie ooit van het WK zal organiseren. En als je nu rondkijkt in het land, naar de allernieuwste stadions, de trainingsvelden, de metro en de verdere infrastructuur, zie je dat alles klaar is en dat iedereen welkom is", zei voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA. "De wereld is enthousiast. Qatar is klaar. Samen zullen we er het beste WK ooit van maken, op en naast het veld."

De organisatoren maakten bekend dat 2,89 miljoen kaarten zijn verkocht voor de 64 wedstrijden in de acht stadions. De vraag naar kaarten was het hoogste van fans uit Qatar de Verenigde Staten, Saudi-Arabië, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Argentinië, Frankrijk, Brazilië en Duitsland.

Kritiek is er ook in de aanloop naar het WK. De werkgroep van de Europese voetbalbond UEFA voor de mensen- en arbeidsrechten in Qatar, waar Nederland deel van uitmaakt, heeft FIFA opgeroepen voor het einde van de maand nog met een reactie te komen op vragen over het opzetten van een compensatiefonds voor arbeidsmigranten in Qatar.Het geld moet worden gebruikt om onder meer achterstallig loon te betalen en families van overleden arbeidsmigranten te compenseren. Ook is er kritiek op de mensenrechtensituatie in het land.

Nederland speelt op 21 november de eerste groepswedstrijd op het WK tegen Senegal. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal komt ook nog in actie tegen Ecuador en tegen gastland Qatar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd