Terug

Volg Vandaag Inside

Berghuis blikt terug op incident met Twente-supporter: ‘Ik sta er nog steeds een beetje fifty-fifty in’

Berghuis blikt terug op incident met Twente-supporter: ‘Ik sta er nog steeds een beetje fifty-fifty in’

Unspecified

29 juli 2023, 11:22

Steven Berghuis heeft in gesprek met AT5 teruggeblikt op het incident na afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax, waar hij vlak voordat hij de spelersbus instapte een slaande beweging naar een supporter van FC Twente maakte: “Daar heb ik aan de ene kant spijt van, maar aan de andere kant ook weer niet."

Berghuis kan inhoudelijk niet te veel op de kwestie in gaan, maar hij staat er nog wel een beetje fifty-fifty in: “Ik vind, eerlijk gezegd, dat het uit de hand loopt richting de spelers en scheidsrechters. Wat je over je heen moet laten gaan. Wij gaan dat niet veranderen, dat gebeurt overal. Het gaat te ver. Ik zie het gebeuren op de tribunes en als wij arriveren met de bus."

Door het incident mist Berghuis de eerste drie wedstrijden van het seizoen: “Ik heb uiteindelijk mezelf ermee. Donderdag liep het weer uit de hand bij Twente op de tribune. We hebben wel een serieus probleem hier in Nederland.” Overigens staat de aanvaller er aan de ene kant wel achter wat hij heeft gedaan: “Want het is tot hier en niet verder. Het houdt voor mij ook een keer op. Aan de andere kant vraag ik me wel af of het iets oplost en of het iets heeft opgelost, behalve dan dat ik de eerste drie wedstrijden mis."

"Dat is het emotionele van mij, dan gebeurt iets wat niet mag. Ik ben speler van Ajax. Ik snap dat kinderen, laat staan mijn eigen kinderen, naar mij opkijken en ik een voorbeeld geef."

Deel dit artikel

Link gekopieerd