Terug

Volg Vandaag Inside

Bella-Kotchap mist Almere City-uit vanwege kiespijn

Bella-Kotchap mist Almere City-uit vanwege kiespijn

Unspecified

22 sep 2023, 18:56

PSV kan zaterdag in de uitwedstrijd bij Almere City FC geen beroep doen op zomeraanwinst Armel Bella-Kotchap.

De Duitse centrale verdediger, die in de laatste twee duels in de basis stond, mist de wedstrijd vanwege een recente operatie aan een verstandskies. Trainer Peter Bosz heeft evenmin de beschikking over Mauro Júnior. De Braziliaanse verdediger is nog herstellende van een blessure.

PSV is medekoploper in de Eredivisie met de maximale 12 punten uit de eerste vier wedstrijden. AZ en FC Twente hebben ook hun eerste vier duels gewonnen, maar het doelsaldo van de club uit Eindhoven is beter. Almere City FC heeft al vijf duels gespeeld. De club uit Flevoland staat zeventiende met 1 punt, het resultaat van één gelijkspel en vier nederlagen.

De Eindhovenaren zullen tegen Almere de zware nederlaag tegen Arsenal in de Champions League van zich af willen spelen. De club uit Londen won woensdagavond met 4-0. "We hebben veel geleerd van de wedstrijd tegen Arsenal", zegt Bosz in een vooruitblik op de website van de club. "Het was een terechte uitslag. Arsenal was verdedigend erg goed en wij gaven veel ruimtes weg. Daar ben ik ook eerlijk in. Maar we zijn niet weggespeeld."

Bosz ziet geen directe reden om veel te rouleren in zijn basiselftal, ook al zitten er slechts enkele dagen tussen de wedstrijden tegen Arsenal en Almere City FC. "Elke wedstrijd zal er een ploeg staan waarmee ik denk te kunnen winnen. Ik vond het zelf vroeger heerlijk om meerdere wedstrijden per week te spelen", aldus Bosz, die erop rekent dat PSV het gepromoveerde Almere City FC niet onderschat. "Zij zullen gemotiveerd zijn dat ze tegen PSV mogen spelen. Ik vind dat wij als topclub verplicht zijn om deze wedstrijd te winnen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd