Terug

Volg Vandaag Inside

Bayern München weet niets van Super League

Bayern München weet niets van Super League

Unspecified

2 nov 2018, 22:21

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München weet niets van een invoering van een nieuwe Super League voor zestien Europese topclubs. ,,We hebben niet deelgenomen aan onderhandelingen en weten niet waarom we genoemd worden", reageert voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

Volgens Football Leaks werken zestien grote clubs aan een Super League die de Champions League vanaf 2021 in huidige vorm moet laten verdwijnen. Het klokkenluidersplatform heeft die informatie gedeeld met internationale media waarmee het samenwerkt.

Deelnemers aan de Super League zouden zelfs overwegen uit de nationale competitie te stappen. Ajax, PSV en Feyenoord horen niet bij de eliteploegen. Het zou om een competitie tussen Bayern München, Real Madrid, FC Barcelona, ​​Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, FC Liverpool, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Olympique Marseille, Internazionale en AS Roma.

'We blijven'

,,Zolang ik deze club leid, blijven we in de Bundesliga", zei Rummenigge. ,,En we blijven ook aan de competities van de UEFA deelnemen."

Volgens Football Leaks heeft een adviesbureau vorige maand met Real Madrid over de Super League gesproken. De zestien deelnemers zouden snel een intentieverklaring voor de nieuwe competitie tekenen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd