Terug

Volg Vandaag Inside

'Bassey is aan de bal Bambi on ice, het is echt grappig en bijna zielig'

'Bassey is aan de bal Bambi on ice, het is echt grappig en bijna zielig'

Unspecified

10 nov 2022, 00:00

Kenneth Perez heeft geen goed woord over voor het optreden van Ajax tegen Vitesse. Met name Calvin Bassey, Kenneth Taylor en Dusan Tadic moesten het ontgelden in de analyse bij ESPN tijdens de rust.

"Je moet weten dat Manhoef zo snel is. En uiteindelijk moet hij naar hem toe gaan, hij kan niet in het centrum blijven staan", blikte Perez terug op de 1-1 van Vitesse door Million Manhoef. "Als hij even kijkt, ziet hij dat Bassey het onder controle heeft in het midden. Dan moet hij de pas afsnijden. Los van dat Timber natuurlijk niet de bal moet inleveren, vind ik dat Taylor het eerder moet oplossen. Maar dit is niet het grootste probleem van Ajax."

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

Vervolgens geeft Perez aan wat het grootste probleem is bij Ajax. "Alles! Nul ideeën aan de bal, niemand die een man uitspeelt", zegt Perez. "Het is wachten op Kudus die wel een bevlieging heeft, bijvoorbeeld met het schot tegen de paal. Het doelpunt moet er komen via een voorzet en dan hopen ze dat er iemand tegenaan loopt. Tadic doet dat, maar het lijkt wel alsof hij daarna werd gewisseld. Hij doet totaal niet mee. Shocking."

"Bassey vind ik echt grappig. Ik denk dat hij verdedigend goed is en snel is. Aan de bal is het gewoon heel matig, Bambi on ice", ging Perez verder. "Dat is bijna zielig, want de tegenstander laat hem vrij. Hij schuift de bal naar Wijndal, die schuift hem terug, zo gaat dat de hele tijd. Taylor heeft niet de ideeën, Klaassen is een loper en moet bediend worden, dus het moet komen van Bergwijn en Kudus", aldus de ESPN-analist.

Ajax-trainer Alfred Schreuder reageerde gepikeerd op een vraag over Jurriën Timber, na afloop van Ajax-Vitesse (2-2). Bekijk het terug in de onderstaande video.

Schreuder kapt verslaggever af: 'Ik ga niet eens antwoorden als je zo'n vraag stelt!'
2:15
Schreuder kapt verslaggever af: 'Ik ga niet eens antwoorden als je zo'n vraag stelt!'Deel dit artikel

Link gekopieerd