Terug

Volg Vandaag Inside

'Bas Nijhuis moet stoppen met fluiten'

Unspecified

13 nov 2023, 16:20

Bas Nijhuis moet stoppen met fluiten, zo is Mike Verweij na Almere City - Ajax (2-2) van mening. De Ajax-watcher van De Telegraaf stelt dat de scheidsrechter volgens zijn eigen regels fluit.

“Bas Nijhuis moet eigenlijk gewoon stoppen met fluiten”, zegt Verweij in de podcast Kick-Off. “Het kan niet zo zijn dat jij in dienst van de KNVB andere regels kunt hanteren dan de andere scheidsrechters. Ik kreeg foto’s doorgestuurd van een moment uit de eerste helft, waar Kristian Hlynsson door twee man wordt vastgehouden en over een knie gaat, dat is gewoon een strafschop.”

Verweij wijst ook naar het moment waar Kenneth Taylor in het strafschopgebied een duw kreeg van Peer Koopmeiners. “Je mag een schouderduw geven maar je mag niet met je schouder een duw in iemand zijn rug geven…”

Verweij vervolgt: “Ik kan wel waarderen dat hij consequent is, maar dit zijn gewoon niet de regels. Ook Mario van der Ende, toch een topscheidsrechter geweest, zei ook ‘dit is honderd procent een penalty.’ Het is gewoon heel gek dat één scheidsrechter compleet andere maatstaven kan hanteren.”

Ook Johan Derksen, normaal gesproken groot fan van Bas Nijhuis, uitte onlangs kritiek op de arbiter. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd