Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Nijhuis mag eindelijk duel van FC Twente fluiten: 'Dat is toch leuk man!'

Bas Nijhuis mag eindelijk duel van FC Twente fluiten: 'Dat is toch leuk man!'

Unspecified

17 aug 2023, 12:13

Op vrijdag 8 september neemt Wout Brama met een speciale afscheidswedstrijd in De Grolsch Veste afscheid als voetballer. Bas Nijhuis fluit het duel in Enschede, zo onthult hij in De Oosttribune van RTV Oost.

"Ja, dat vind ik wel leuk trouwens! Met Blaise N'Kufo, Theo Janssen... Iedereen komt terug," vertelt Bas, die zelf is benaderd door Wout Brama.

Het is een uniek moment voor de scheidsrechter, aangezien hij normaal gesproken volgens de regels van de KNVB geen wedstrijden van FC Twente mag fluiten: Bas is namelijk woonachtig in Enschede. Op 8 september maakt Bas echter wél zijn opwachting in De Grolsch Veste, tijdens de afscheidswedstrijd van Brama: "Ja, dat is toch leuk man!"

Wout Brama maakte eind mei bekend dat hij een punt ging zetten achter zijn imposante voetbalcarrière. De 36-jarige aanvoerder speelde meer dan vierhonderd officiële wedstrijden voor FC Twente en maakte alle successen van de club mee. Hij won met de club in 2010 de landstitel, de KNVB-beker (2011) en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (2010 en 2011). In die jaren kwam hij drie keer uit voor het Nederlands elftal.

Deel dit artikel

Link gekopieerd