Terug

Volg Vandaag Inside

Bas Dost heeft ziekenhuis verlaten met inwendige defibrillator

Bas Dost heeft ziekenhuis verlaten met inwendige defibrillator

Unspecified

10 nov 2023, 17:52

Bas Dost heeft het ziekenhuis verlaten en is weer thuis. Daar zal de aanvaller van NEC verder revalideren, meldt de Nijmeegse club. Dost zakte bijna twee weken geleden in elkaar op het veld tijdens het uitduel met AZ.

Al snel na het ineenzakken bleek dat de spits met een ontstoken hartspier kampte. Inmiddels heeft Dost een ICD gekregen. Dat is een defibrillator die ingrijpt bij hartritmestoornissen. "Ik ben blij weer thuis te zijn en ga nu in alle rust herstellen. Ik wil graag nog een dankwoord richten aan iedereen die me de afgelopen periode heeft gesteund. We waarderen dat ontzettend", aldus Dost op de clubsite.

Vlak voor het einde van de wedstrijd in Alkmaar zakte Dost in elkaar. De 34-jarige voetballer werd direct geholpen op het veld, omringd door geschokte spelers.

De wedstrijd werd bij een stand van 1-2 in het voordeel van NEC gestaakt. Dost maakte één van de Nijmeegse doelpunten. De laatste minuten van de wedstrijd worden op woensdag 6 december uitgespeeld. Het zal gaan om een halve minuut reguliere speeltijd en minimaal vijf minuten blessuretijd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd