Terug

Volg Vandaag Inside

Barcelona opnieuw in beroep na handhaving schorsing Koeman

Barcelona opnieuw in beroep na handhaving schorsing Koeman

Unspecified

5 mei 2021, 16:08

FC Barcelona heeft opnieuw beroep aangetekend tegen de schorsing van twee wedstrijden voor trainer Ronald Koeman. De Spaanse club besloot de rechtbank voor sportzaken in te schakelen kort nadat de beroepscommissie van de Spaanse voetbalbond de straf voor de oud-bondscoach had bevestigd.

FC Barcelona wil bij de rechtbank voor sportzaken gedaan krijgen dat de sanctie tegen Koeman tijdelijk wordt opgeschort. Daardoor zou hij bij de cruciale wedstrijd tegen koploper Atlético Madrid zaterdag in Camp Nou toch op de bank kunnen plaatsnemen.

Koeman werd op 29 april in het verloren thuisduel met Granada (1-2) van het veld gestuurd nadat hij 'wat een figuur' had geroepen, doelend op de vierde official, nadat hij een waarschuwing had ontvangen voor zijn gedrag langs de lijn. De Spaanse bond schorste hem voor twee duels wegens belediging van de arbitrage.

Daardoor ontbrak Koeman zondag op de bank bij de 3-2-overwinning in en tegen Valencia. Zijn assistent Alfred Schreuder nam bij dat duel zijn taken over. Barcelona had op dat moment al voor de eerste keer beroep aangetekend, maar Koeman moest sowieso één duel van zijn schorsing uitzitten.

Atlético leidt in La Liga met 76 punten, gevolgd door Real Madrid en Barcelona met 74 punten. De Madrilenen staan op de tweede plek op basis van het onderlinge resultaat. Real speelt zondag tegen Sevilla, de nummer 4 in La Liga met 70 punten. Er zijn nog vier speelronden te gaan in de Spaanse competitie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd