Barcelona geeft Ajax het goede voorbeeld tegen Getafe

15 feb 2020, 19:06

FC Barcelona heeft Ajax het goede voorbeeld gegeven. De kampioen van Spanje boekte voor eigen publiek een benauwde zege op Getafe: 2-1.

Antoine Griezmann en Sergi Roberto maakten voor rust de doelpunten voor Barcelona, dat in punten gelijk kwam met Real Madrid. De koploper neemt het zondag op tegen Celta de Vigo. Ángel scoorde in de 66e minuut als invaller fraai voor Getafe. De doelpuntenmaker staat in de belangstelling van Barcelona, dat nog een vervanger voor de langdurig geblesseerde Ousmana Dembélé mag aantrekken.

Getafe ontvangt Ajax donderdag voor het eerste duel in de zestiende finales van de Europa League. De return volgt een week later in de Johan Cruijff ArenA. Getafe maakte het Barcelona erg lastig. De nummer 3 van La Liga durfde het soms aan de thuisploeg al vroeg onder druk te zetten. De club met de meeste overtredingen in de Spaanse competitie dacht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. De treffer van Allan Nyom werd op advies van de videoscheidsrechter afgekeurd. Na de 2-1 van Ángel kwam Getafe nog dicht bij de gelijkmaker.

Frenkie de Jong speelde de hele wedstrijd voor Barcelona.