Terug

Volg Vandaag Inside

'Barcelona en Manchester United onderhandelen over transfer Dest'

'Barcelona en Manchester United onderhandelen over transfer Dest'

Unspecified

17 aug 2022, 11:42

Barcelona en Manchester United zijn in onderhandeling over de transfer van rechtsback Sergiño Dest. Voor beide clubs liggen er nog verschillende opties op tafel, zo meldt het Spaanse Sport.

United heeft zo'n 17 miljoen euro miljoen euro over voor de oud-Ajacied. Barça zou rond de 20 miljoen euro willen voor Dest. De Europese grootmachten praten ook nog over een huurconstructie met verplichte optie tot koop.

Volgens het Spaanse medium wil Dest graag bij de Catalanen blijven, maar krijgt hij van trainer Xavi weinig perspectief op speelminuten bij Barcelona. In Manchester zou Dest herenigd worden met zijn oude trainer Erik Ten Hag. De twee werkten in het seizoen 2019/2020 al samen bij Ajax. Met Diogo Dalot en Aaron Wan-Bissaka heeft Ten Hag momenteel twee rechtsbacks tot zijn beschikking.

De 21-jarige Dest doorliep de jeugdopleiding van Almere City en Ajax. In Amsterdam speelde hij slechts 38 duels voor Ajax voordat hij in 2020 naar Barcelona vertrok. De Catalanen betaalden zo'n 21 miljoen euro voor de snelle verdediger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd