Terug

Volg Vandaag Inside

Barça staat 1,35 miljard in het rood, Laporta haalt uit naar voorganger

Barça staat 1,35 miljard in het rood, Laporta haalt uit naar voorganger

Unspecified

16 aug 2021, 14:09

FC Barcelona staat maar liefst 1,35 miljard euro in het rood. De schuldenlast van Spaanse topclub is nog groter dan werd aangenomen. Voorzitter Joan Laporta is woest en haalt tijdens een persconferentie uit richting zijn voorganger Josep Maria Bartomeu.

Laporta heeft de bizarre schuldenlast vandaag bekendgemaakt tijdens een speciale persconferentie. In maart nam Laporta het over van Bartomeu, die in oktober 2020 was opgestapt. Volgens Laporta heeft Bartomeu de grote schulden bij Barcelona opgebouwd.

'Het vorige bestuur zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het boekjaar 2019/2020. Maar het bestuur is op 27 oktober afgetreden, de cijfers vallen onder zijn verantwoordelijkheden', zei Laporta.

De financiële problemen dwongen de club vorige week afscheid te nemen van clubicoon Lionel Messi, die transfervrij naar Paris Saint Germain vertrok en daarmee voor enige verlichting in het salarisbudget zorgde. Volgens Laporta vormde de post salarissen afgelopen seizoen 103 procent van de totale inkomsten van de club. De overkoepelende organisatie achter La Liga heeft voor iedere club een salarisplafond bepaald op basis van de begroting. Voor Barcelona betekent dat dat dit seizoen fors bezuinigd moet worden.

Aanwinst Memphis Depay kon zondag debuteren voor FC Barcelona dankzij de acceptatie van een salariskorting door verdediger Gerard Piqué. Barcelona creëerde zo ruimte in de salarispost waarna het naast Memphis ook Eric García heeft kunnen registreren bij de overkoepelende organisatie achter La Liga.

 

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd