Terug

Volg Vandaag Inside

'Barça slachtoffert Dani Alves bij inschrijving Europa League'

'Barça slachtoffert Dani Alves bij inschrijving Europa League'

Unspecified

2 feb 2022, 14:15

Dani Alves zal niet te bewonderen zijn in de Europa League. Dat melden de Spaanse mediakanalen AS en Sport. Door de reglementen van de UEFA mag één nieuwe speler van Barça niet meespelen in de knock-outfase van de Europa League.

Barcelona versterkte zich deze winter met vier nieuwe krachten, maar mag halverwege het seizoen maar drie nieuwe spelers inschrijven voor het toernooi. Naast Dani Alves, werden ook Adama Traoré, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang aangetrokken. Volgens AS kiest Barça liever voor de drie aanvallers dan een extra impuls in de verdediging. Ook heeft Xavi met Sergiño Dest, Óscar Mingueza en Ronald Araújo genoeg defensieve opties. Voorin is de spoeling wat dunner, helemaal nu toptalent Ansu Fati opnieuw langdurig geblesseerd is.

Op 17 februari speelt Barcelona in de Europa League tegen Napoli. Een week later is de return in Napels. De nummers drie uit de Champions League en de nummers twee uit de Europa League spelen in een tussenronde. De nummers één uit de Europa League stromen later in.

Deel dit artikel

Link gekopieerd