Terug

Volg Vandaag Inside

Barca-president over Koeman-soap: 'Als ik te ver ben gegaan, zal ik mijzelf proberen te beheersen'

Barca-president over Koeman-soap: 'Als ik te ver ben gegaan, zal ik mijzelf proberen te beheersen'

Unspecified

9 sep 2021, 18:36

FC Barcelona-president Joan Laporta heeft gereageerd op de afgelopen hectische periode bij de club. Ook gaat de preses in op de situatie rondom trainer Ronald Koeman en de huidige verstandhouding tussen de twee. MARCA schrijft dat Laporta tevreden is over Koeman en dat zijn toekomst bij de club er ook goed uitziet.

Laporta gaf eerder aan dat Koeman een jaar langer contract kon krijgen, althans op enkele voorwaarden. In het contract van de trainer zou bijvoorbeeld vermeld zijn hoeveel grote prijzen Barcelona moet pakken, dat jeugdspelers zoals Riqui Puig meer speeltijd moeten krijgen en dat het team aanvallend voetbal moet spelen in een 4-3-3-formatie. Het is nog niet duidelijk geworden of Koeman hiermee akkoord gaat.

Rondom de presentatie van Luuk de Jong ging Laporta in op de rol van Koeman in de afgelopen periode én in de toekomst. 'Hij heeft mijn volledige steun. En mijn respect. Als ik te ver ben gegaan, is dat omdat ik graag over voetbal praat. Ik ben een voetbalfan en ik kan op sommige aspecten reageren', aldus de president over de periode dat Koeman zijn contract verlengde.

'En hier weet Ronald dat hij mijn steun heeft. Als ik te ver ben gegaan, zal ik proberen mezelf te beheersen zonder mijn idee van hoe Barcelona zou moeten spelen op te geven. Maar hij kent de club en is enthousiast en gemotiveerd. Ronald ziet dat alles steeds beter gaat worden'

Laporta besluit het gesprek met een compliment naar Koeman en de staf tijdens de transferperiode. 'Ik wil iedereen van de staf bedanken die van Barcelona een competitief team hebben gemaakt. Op het gebied van loonuitgaven staan we nu op 80%, waar het eerst 110% was. In de volgende transferperiode zullen we weer normaal kunnen handelen', is de Spanjaard positief over de toekomst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd