Terug

Volg Vandaag Inside

‘Bale stopt met clubvoetbal maar blijft spelen voor nationale ploeg’

‘Bale stopt met clubvoetbal maar blijft spelen voor nationale ploeg’

Unspecified

7 juli 2021, 12:44

Gareth Bale denkt er over na om na het aflopen van zijn huidige contract géén nieuw contract te tekenen bij Real Madrid of een andere voetbalclub. Dat weet The Mirror te melden. Volgens het Britse dagblad wil de 31-jarige aanvaller wel actief blijven voor de nationale ploeg van Wales. 

Bale, die in Madrid nog een éénjarig contract heeft, zou volgens de geruchten het clubvoetbal in 2022 definitief gedag zeggen. Omdat het WK in Qatar eind 2022 op het programma staat, wil de aanvaller wel beschikbaar blijven voor de nationale ploeg. 

Wales moet zich nog wel kwalificeren voor het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Ryan Giggs is ingedeeld in Groep E bij België, Tsjechië, Belarus en Estland. Na twee wedstrijden staat Wales op de derde plaats. De tien poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK. De tien nummers 2 strijden in de play-offs met twee landen uit de Nations League om drie resterende tickets.

Bale verhuisde in 2013 voor zo'n 100 miljoen euro van de club uit Londen naar Madrid. De Welshman was daarmee een tijdje de duurste voetballer ter wereld. Hij won met de 'Koninklijke' onder meer twee landstitels en vier keer de Champions League (in 2014, 2016, 2017 en 2018).

Bron: The Mirror

Deel dit artikel

Link gekopieerd