Terug

Volg Vandaag Inside

Bale maakt na voetbalpensioen direct indruk op hoogste niveau van golfsport

Bale maakt na voetbalpensioen direct indruk op hoogste niveau van golfsport

Unspecified

3 feb 2023, 12:40

Begin januari maakte Gareth Bale bekend dat hij per direct zou stoppen in de voetbalwereld om zijn focus te verleggen op zijn golfcarrière. Die keuze heeft de Welshman geen windeieren gelegd.

Dat blijkt namelijk op zijn eerste toernooi in Amerika, waar hij zich voor het eerst mag meten met de professionele golfwereld. In Californië vormt Bale een duo samen met de Amerikaan Joseph Bramlett. De twee gooiden meteen op de eerste dag van de PGA-tour hoge ogen met een score van zeven onder par (65).

Daarmee is het duo niet ver verwijderd van de koploper bij de professionele tak. Op Pebble Beach was Hank Lebioda namelijk de beste met een score van 63. De voormalig speler van onder meer Real Madrid en Tottenham Hotspur lijkt daarmee geen heimwee te hebben naar de voetbalwereld. "Het is een compleet andere sport en echt buiten mijn comfortzone", vertelde hij tegenover Sky Sports.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Voetbalpensioen

Gareth Bale (33) hing begin januari zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Daarmee kwam er een einde aan zijn imposante carrière voor clubs en land. Bij Southampton brak de Welshman door, terwijl hij furore maakte bij Tottenham Hotspur. In 2013 verdiende Bale daarmee een transfer naar Real Madrid. In Spanje won hij maar liefst 5 keer de Champions League en werd hij driemaal gekroond tot kampioen van Spanje. In de zomer van 2022 vertrok Bale naar Amerika, voor een laatste kunstje bij LAFC.

"Na zorgvuldige overwegingen kondig ik per direct mijn pensioen van clubvoetbal en interlandvoetbal aan", schreef Bale op sociale media. "Ik voel me enorm bevoorrecht om mijn droom te hebben kunnen verwezenlijken om de sport te beoefenen waar ik van houd. De hoogtepunten die ik de afgelopen zeventien jaar heb meegemaakt zijn onmogelijk te evenaren".

Deel dit artikel

Link gekopieerd