Terug

Volg Vandaag Inside

Badr Hari betreurt reactie tegenstander na supportersrellen: 'Dat besefte hij niet'

Badr Hari betreurt reactie tegenstander na supportersrellen: 'Dat besefte hij niet'

Unspecified

20 mrt 2022, 20:18

Kickbokser Badr Hari vindt het jammer hoe zijn tegenstander Arkadiusz Wrzosek reageerde op de supportersrellen bij het gevecht tussen de Amsterdammer en de Pool, zaterdagavond in Hasselt. 'Ik betreur het dat mijn tegenstander niet besefte hoe gevaarlijk de houding van zijn fans was', aldus Hari.

Wrzosek liet vlak nadat de wedstrijd was gestaakt via Instagram weten dat het stopzetten van het gevecht niet kwam door de Poolse fans. 'Zij waren rustig. Meer informatie volgt snel, bedankt voor alle steun', zo luidde zijn eerste reactie. Volgens De Telegraaf zei de Pool ook nog dat 'het publiek op een gegeven moment vrij kalm was. 'Ik weet niet waarom we toen niet verder gingen, dan waren de toeschouwers sowieso ook weer rustiger geworden. Wat mij betreft waren we gewoon verder gegaan, maar misschien wilde Badr niet verder.' De krant schrijft dat Said El Badaoui, de trainer van Hari, dat ontkende.

Wrzosek is een groot fan van ADO Den Haag en werd in Hasselt gesteund door supporters van de club uit de Keuken Kampioen Divisie en door Poolse fans. Er waren ook veel supporters van Hari naar België gekomen. Beveiligers hadden ook nadat het gala was gestaakt nog veel moeite de fans van beide kickboksers uit elkaar te houden.

De voor Marokko uitkomende Hari zegt op Instagram dat de rellen niets te maken hebben met de waarden van de sport of met organisator Glory. 'Het gevecht is gestaakt vanwege een kleine groep hooligans die de avond heeft verpest. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en we moeten hier tegen opstaan.' Hari bedankte Glory voor de organisatie rond het kickboksgala. De organisatie besloot het gevecht van de 37-jarige Amsterdammer aan het einde van de tweede ronde te staken vanwege de rellen op de tribunes. Ook de afsluitende wedstrijd tussen de Belg Jamal Ben Saddik en de Nederlander Levi Rigters ging niet meer door.

Hari moest aan het einde van de tweede ronde naar de grond door een knie van Wrzosek tegen zijn kin en kreeg acht tellen. Hij was duidelijk aangeslagen, maar haalde het einde van de tweede ronde. Als gevolg van de rellen eindigde de wedstrijd daar. Hari zegt nu dat hij zich 'sterk, goed voorbereid en klaar voelde om het gevecht te winnen'.

Deel dit artikel

Link gekopieerd