AZ zet comeback op tijd in en wint van RKC

13 apr 2024, 20:55

AZ heeft de vierde plaats van de Eredivisie steviger in handen gekregen. De club uit Alkmaar kwam in het thuisduel met RKC Waalwijk terug van een achterstand (0-2) en scoorde driemaal binnen twaalf minuten (3-2).

AZ heeft 5 punten minder dan FC Twente, de nummer 3 van de ranglijst die zondag tegen Ajax speelt. NEC, de nummer 5 van de Eredivisie, heeft 9 punten minder dan de ploeg van trainer Maarten Martens. RKC staat op de zestiende plaats en moet vrezen voor deelname aan de play-offs voor promotie en degradatie.

David Min tekende in de derde minuut voor de openingstreffer van RKC. Hij stond vlak voor rust bijna op de middenlijn toen hij de bal over de verbouwereerde doelman Mathew Ryan schoot (0-2). De spits van de bezoekers sprong zuinig om met de mogelijkheden die hij kreeg. AZ creëerde voor rust veel meer kansen, maar Vangelis Pavlidis raakte de paal en stuitte op doelman Etienne Vaessen. Ook Sven Mijnans slaagde er niet in om de keeper van RKC te passeren.

Yukinari Sugawara bracht AZ in de 66e minuut terug in de wedstrijd. De thuisploeg had daarna elf minuten nodig om op voorsprong te komen. Ibrahim Sadiq maakte gelijk en Pavlidis tekende voor zijn 26e competitietreffer van dit seizoen. Hij voert nu samen met Luuk de Jong de topscorerslijst van de Eredivisie aan.

AZ zag Jordy Clasie in de warming-up afhaken. De aanvoerder liep vlak voor de aftrap een spierblessure op.

Onlangs ging Jan Boskamp in Veronica Offside stuk om een fragment van een RKC-supporter. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina!