AZ ondanks winst tegen Celtic naar Conference League

26 aug 2021, 22:20

AZ is er niet in geslaagd het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken. De Alkmaarders wonnen voor eigen publiek met 2-1 van Celtic, maar dat was niet genoeg na de nederlaag van acht dagen eerder in Glasgow (2-0). AZ moet nu verder in het hoofdtoernooi van de nieuwe Conference League, waar ook Feyenoord en Vitesse zich voor plaatsten.

Celtic kwam via de Japanner Kyogo Furuhashi al in de 3e minuut op voorsprong. Na een fout van keeper Joe Hart maakte Zakaria Aboukhlal in de 6e minuut gelijk. Door een eigen doelpunt van Carl Starfelt (26e minuut) leidde AZ halverwege.

AZ kreeg na rust een aantal kansen op de derde treffer, maar die viel niet. Invaller Ernest Poku liet de grootste mogelijkheid liggen. Hij gleed de bal in zeer kansrijke positie over.