Terug

Volg Vandaag Inside

AZ neemt Gudmundsson over van PSV

AZ neemt Gudmundsson over van PSV

Unspecified

14 aug 2018, 20:31

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft de IJslandse aanvaller Albert Gudmundsson overgenomen van PSV. De 21-jarige international ondertekende een contract voor vier jaar in Alkmaar. Gudmundsson kwam vorig seizoen voor PSV negen keer in actie in de eredivisie en verdiende zelfs een plek in de IJslandse selectie voor het WK. Hij mocht in de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië (1-2) vijf minuten voor tijd invallen.

,,Ik heb voor AZ gekozen omdat ze me al langer volgen en omdat ze aanvallend voetbal spelen'', zegt Gudmundsson op de website van zijn nieuwe werkgever. ,,Er zijn hier bovendien al veel IJslandse spelers geweest die het goed hebben gedaan. Met een paar van hen heb ik gesproken en ze waren positief over AZ.'' Landgenoten als Kolbeinn Sigthórsson, Jóhann Berg Gudmundsson en Grétar Steinsson gingen hem voor in Alkmaar.

Bij PSV kon de zesvoudig international (drie doelpunten) niet rekenen op veel speeltijd in de hoofdmacht. De IJslander speelde voornamelijk voor Jong PSV. In 63 wedstrijden in de Jupiler League maakte hij 28 doelpunten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd