Terug

Volg Vandaag Inside

AZ legt Van Rhijn vast

AZ legt Van Rhijn vast

Unspecified

31 aug 2018, 13:09

ALKMAAR (ANP) - AZ heeft Ricardo van Rhijn vastgelegd. De 27-jarige verdediger ondertekende een contract voor één jaar in Alkmaar. Van Rhijn speelde afgelopen seizoen als huurling van Club Brugge al voor AZ en trainde de hele voorbereiding mee met de selectie van trainer John van den Brom.

De achtvoudig international lag weliswaar nog een jaar vast bij Club Brugge, maar hij had geen toekomst meer bij de Belgische kampioen en kreeg daarom toestemming om mee te trainen bij AZ. Dat heeft nu geresulteerd in een contract. ,,Deze club voelt al als een soort thuis voor mij'', zegt Van Rhijn, die als eerbetoon aan Abdelhak Nouri gaat spelen met rugnummer 34. ,,Ik heb hier de hele voorbereiding al meegedaan en ik ben blij dat AZ de keuze heeft gemaakt voor een extra jaar.''

Van Rhijn kwam afgelopen seizoen elf keer in actie voor AZ, waar hij vooral dient als 'stand-in' voor rechtsback Jonas Svensson. ,,Ricardo heeft laten zien dat hij een betrouwbare kracht is'', zegt directeur Max Huiberts van AZ.

Deel dit artikel

Link gekopieerd