Terug

Volg Vandaag Inside

AZ - Ajax en Feyenoord - PSV in eredivisie

AZ - Ajax en Feyenoord - PSV in eredivisie

Unspecified

15 dec 2019, 05:12

In de eredivisie is het 'Super Sunday'. Ajax verdedigt vanaf 16.45 uur in de uitwedstrijd tegen naaste belager AZ de koppositie. Feyenoord en PSV treffen elkaar vanaf 14.30 uur in De Kuip.

Ajax verdedigt een voorsprong van drie punten op AZ, dat voor het eerst sinds 4 augustus weer in het eigen stadion kan spelen. Het elftal van trainer Erik ten Hag wil graag voorkomen dat het voor het eerst in twintig jaar drie duels op rij verliest.

Ajax ging vorige week onderuit tegen Willem II (0-2) en werd dinsdag door Valencia (0-1) uitgeschakeld in de Champions League. Quincy Promes miste beide duels wegens een kuitblessure. Trainer Ten Hag verwachtte vrijdag dat zijn clubtopscorer ook in Alkmaar ontbreekt.

PSV staat voor een traditioneel zware uitwedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Mark van Bommel zag zijn ploeg uit Eindhoven in de laatste elf duels slechts tweemaal winnen. Trainer Dick Advocaat is in de eredivisie nog ongeslagen met Feyenoord, na drie overwinningen en twee gelijke spelen. De thuisclub uit Rotterdam heeft een achterstand van zes punten op PSV.

Toto-voorspelling: 'Feyenoord en Ajax winnen'

Toto-voorspelling: 'Feyenoord en Ajax winnen'
0:48
Toto-voorspelling: 'Feyenoord en Ajax winnen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd